Jan Dirk van den Berge

Met een achtergrond van bijna 40 jaar
op het gebied van machineinstallaties heeft Jan Dirk
zich specialist gemaakt in het optimaliseren van
productieprocessen.

Wat ik voor u kan doen?
"Klik hier"

Over Jan Dirk

Eigenaar Jan Dirk van den Berge is een werktuigbouwkundige Lean Six Sigma proces specialist. Na een carrière van 14 jaar als scheepswerktuigkundige, gevolgd door een verdere studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente richtte hij in 1997 de eenmanszaak BergCom Engineering op, waaronder hij inmiddels zo’n 20 jaar zijn kennis en ervaring deelt in innovatie- en verbeterprojecten bij industriële bedrijven.

Door zijn achtergrond als scheepswerktuigkundige heeft hij een scherp analytisch vermogen en herkent snel onvolkomenheden. Innoveren of verbeteren is volgens Van den Berge een kwestie van technische kennis in combinatie met gezond verstand. Door te werken met veel diverse opdrachtgevers is het werk uitdagend en afwisselend. Zijn passie ligt bij verbetertrajecten, maar ook met het opzetten van een volledig nieuw productieproces heeft hij ervaring. Hier treed hij op als intermediair die kennis en knowhow van producent en toeleverancier(s) met elkaar linkt en daar een beheers schil omheen legt. Van den Berge: “Het fantastisch om daarin te participeren”

Zijn belangrijkste bijdrage is vooral het presenteren van een creatieve manier van denken en werken binnen bedrijven. Van den Berge gebruikt zijn ervaring vanuit een rol als onderzoeker, coördinator en katalysator. Hij helpt de doelen die men wil bereiken duidelijk te formuleren en de weg daar naartoe goed te structuren. Van den Berge: “Ik haal voldoening uit het ondersteunen van mensen in het realiseren van hun productiekwaliteit – en output.”

Tot de werkzaamheden van BergCom Engineering rekent Van den Berge onder meer de engineering, het specificeren, de plaatsing en de inbedrijfstelling van (hightech) productielijnen. Verder voert hij procesonderzoek ten behoeve van innovatieve- en productie-verbeterprojecten uit. “Waar het op neerkomt is dat er oplossingen worden gezocht om tot een bedrijfszeker proces te komen, zodat de productiecapaciteit en – kwaliteit worden gerealiseerd die het bedrijf zich ten doel heeft gesteld.”

Eigenaar Jan Dirk van den Berge noemt zijn bedrijf creatief, innovatief en verbeterend. Van den Berge: “Ook ik blijf daaruit nog steeds leren. Een leven lang leren is mij wel op het lijf geschreven. Met steeds weer het doel een productieproces optimaal te laten functioneren.”

MUT2004 Feintechnik

mut2004

Tussen 2000 en 2005 was BergCom Engineering betrokken bij de totstandkoming van een ontwikkelafdeling en researchlaboratorium en bij de procesontwikkeling van een innovatief slijpproces voor scheermesjes bij een Duitse fabrikant van Private Label scheersystemen.

Foto
Jan Dirk van den Berge
werkbouwtuigkundige Lean Six Sigma proces specialist.
In 1997 richtte hij de eenmanszaak BergCom Engineering op, waaronder hij al 20 jaar zijn kennis en ervaring deelt in innovatie- en verbeterprojecten bij industriële bedrijven.